Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Apr 30, 2014 in Arts, Blog, Trends | 0 comments

Pictura cu lumină, ceva monștri și animație pe Arts United

Pictura cu lumină, ceva monștri și animație pe Arts United

Marco Brambilla / Natasha Poly

Ghost by Marco Brambilla / Natasha Poly

Nici nu ne mai dăm seama că ne uităm la tehnologie de fapt, că sunt mici fragmente video presărate peste tot în viața noastră, spune Marco Brambilla, convins că artiștii vor profita din ce în ce mai mult de acest context, pentru a lărgi aria posibilelor experiențe vizuale. Răsfățat de marile reviste, Vanity Fair – bunăoară, sau promovat de companii șic, cum ar fi Hugo Boss, Marco Brambilla a fost expus cam peste tot în lume, la Guggenheim, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, în galerii din Germania, Istanbul, New York, Korea sau Rusia.

A prezentat instalații video la festivaluri prestigioase de film, cum ar fi Cannes, Veneția sau Sundance. S-a născut la Milano, dar trăiește la New York, unde și-a creat legenda cu lucrări video sau holografice și cu o viziune foarte specială, preponderent deconstructivistă și, spune critica, cu idei insolite cu privire la materialitate, creație sau timp. Este cel i-a făcut lui Kanye West videoclipul pentru piesa Power și a lucrat cu modelul de origine rusă Natasha Poly pentru Ghost, lucrarea prezentată (într-o formă restrânsă) de Arts United.

Natasha este ea însăși o răsfățată a cercurilor extravagante, fiind unul dintre cele mai în vogă modele din lume. A apărut în reclame pentru cam toate marile case de modă, Gucci, Fendi sau Louis Vuitton dintr-o lungă, foarte lungă serie.

Jon Jacobson

Jon Jacobson, un fotograf chilian autodidact, designer și pasionat de comunicarea multimedia, promovează o utilizare inovatoare a fotografiei digitale în artele grafice. A început cu auto-portrete și imagini conceptuale, joacă pe care o descoperea la vârsta de cincisprezece ani, visând pe străzile orașului său natal din Quintero.

S-a specializat în lucrări grafice și narative, care amestecă irealul și simbolicul în teme cotidiene. Jacobson are o interesantă (și multipremiată!) activitate editorială, fiind colaborator al unor reviste importante, dar a fost expus și în unele dintre cele mai prestigioase galerii ale lumii, cum ar fi bienala de design din Santiago, Muzeul Elvețian de Artă Modernă sau Amarillo Kaf’ak din Barcelona. Recent, mai multe lucrări Jacobsen au fost selectate de directorul Saatchi Gallery, Rebecca Wilson, pentru a fi incluse în diferite colecții de artă Saatchi.

Holograme / Dixten Project

Holograme / Dixten Project

Dixten Project este, de fapt, o casă de modă de la Paris, care vizează un public tânăr și tocmai de aceea investește într-o imagine avangardistă, futuristă și dark, glisând – de cele mai multe ori digital – pe teme urbane. Colecțiile sunt inspirate din cultura hip-hop sau skateboard, sugerând rebeliunea tinerilor din Europa și din State. Filosofia este extrasă din filme ca American Psycho și Fight Club, iar în showroom-uri se aude muzica lui Eminem sau a celor de la Wu Tang Clan.

Imaginea și filosofia companiei sunt ceva mai atractive decât colecțiile, am spune, deși întregul concept este o foarte clară declarație contemporană. Au inventat și o divizie numită Dixten Art Project, pentru care colaborează câțiva artiști, cum ar fi Miya Ando sau Shelter Serra.

Duncan Frazier și Steve McGuigan

Duncan Frazier și Steve McGuigan

Doi tipi din Brooklyn, artistul și fotograful Duncan Frazier și designerul și scriitorul Stephen McGuigan, au deschis în 2010 un mic laborator, care crează gadgeturi de nișă, unele cu ceva notorietate internațională. Printre invențiile BitBanger Lab se numără și masca pentru impulsionarea viselor lucide, adică o mască de dormit aparent obișnuită, dar care proiectează anumite modele de lumină, pe care creierul le poate recunoaște.

Expunerea la acest mini-show de lumină, spun inventatorii, îi dă visătorului posibilitatea de a-și influența conștient scenariile din vise. În imaginile de mai sus vedem efectele altei invenții, așa numitul Pixelstick, adică un dispozitiv care poate citi fotografii cu timp lung de expunere de pe un card de stocare, pentru a le transforma în picturi de lumină, statice sau animate.

Duncan Frazier și Steve McGuigan

Duncan Frazier și Steve McGuigan

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *